Egy tökéletlen jógi feljegyzései

VIVÉKA

VIVÉKA

5+1 JÓGA JAMBOREE A NYÁRRA

A legklasszabb hazai jógás rendezvények idén nyáron

2018. április 16. - VIVEKA

Már most érdemes elővenned a naptáradat, és betárazni a legklasszabb hazai jógás eseményeket a nyárra. Hogy segítsek egy kicsit a tervezésben, összegyűjtöttem a legnagyobbakat közülük. A válogatás természetesen szubjektív, mindegyikhez van valamiféle kötődésem. Van köztük fizetős és ingyenes is, van ami már hagyományosnak számít, és van, ami az idén lesz először. Íme tehát az idei nyári jóga eseménynaptáram időrendi sorrendben: 

MÁJUS 5. SZOMBAT - YOGAFEST

Ez az úgynevezett Tradicionális Jógaiskolák Fesztiválja, melyet a Magyar Jógaoktatók Szövetsége és a Bhaktivédanta Hittudományi Főiskola szervez. A helyszín a budapesti Akvárium, ahol reggel 9 órától este 18 óráig párhuzamosan 4 teremben zajlanak a programok: 3 teremben egymást váltják a különböző stílusú 60-90 perces jógaórák, a többi között Iyengar, Ashtanga, Sivananda, Vrindavan Gangótri ászana gyakorlások, de lesznek pránayáma (légzésszabályozás) foglalkozások is, az előadóteremben pedig a hazai jógaélet kiválóságainak prezentácóit hallgathatjátok a jógikus életről, a jógafilozófiáról. Az aulában mindeközben egész nap kiállítás és vásár: könyvek, bio termékek, ruházat, jóga eszközök, stb.  

dsc04815.jpg

Sivánanda bemutató óra Jankovics Magdolna Lalítával 2017-ben

Jómagam - éppúgy, mint tavaly - az előadóterem házigazdája, műsorvezetője leszek, de egészen biztosan kipróbálok néhány jógaórát is.

Talán érthető, hogy számomra ez az egyik legkedvesebb esemény, hiszen az én "gyermekem". Tavaly nyáron, a Jóga Világnapján, egy hirtelen ötlettől vezérelve szerveztem meg. Egyszerűen "beakadt" nekem, hogy a Hősök terén szeretnék jógázni sok-sok emberrel együtt. Az ötlet aztán minden várakozásomat felülmúló sikert aratott, (erről korában itt írtam) így még kétszer megismételtük, és nem volt kérdés, hogy az idén is ott a helyünk! Már meg is hirdettem az eseménysorozatot, (idén összesen 4 alkalom lesz) szóval klikkelj, csatlakozz és gyere! Üdvözöljük együtt a Napfelkeltét a Hősök terén! 

JÚNIUS 10. VASÁRNAPYOGA CONNECTION  

Ez a hazai jógázók "new-wave" fesztiválja, amit az idén először rendeznek meg szintén az Akváriumban. A szervezők szándéka, hogy eloszlassák a jógával kapcsolatos előítéleteket, úgy mint: "a jóga lassú, unalmas, a nők "sportja", a célja a nyújtás, a jógához vegetáriánusnak, vallásosnak stb. kell lennem." Ennek a vagány, mai, modern, városi jógafesztiválnak az a koncepciója, hogy azokhoz is eljusson a jóga, akikhez eddig még nem.  A hazai - főként budapesti - jógaélet legismertebb oktatói és bloggerei tartanak majd bemutatókat és órákat, többek között (és most hagy soroljam személyes kedvenceimet): Bakonyi Panni (NjoyLife + Fegyencjóga Projekt), Csíki Mariann (Jógamóka), Szappan Petra (PetraFLOW), Varga Judit (Asram, Vinyásza Flow Egyesület), Sugár Bertalan (Downdog Stúdió). Mindezek mellé pedig - ahogy egy trendi fesztiválhoz illik - nemzetközi nagyágyúkat is meghívtak: Boys of Yoga csapatát, akikről már dokumentumfilm is készült, és akiknek küldetésük, hogy bebizonyítsák, "a jóga igenis férfias dolog":

A másik sztárvendég pedig  FELIX PRICE, a "városi jógik" új generációjának egyik legismertebb tagja Nagy-Britanniából. Nos, khmmmm, igen, ő az:  

letoltes.jpg

Itt, a Yoga Connection fesztiválon a Gyermekeink Mozgásáért Egyesület és a Jógamóka közös szervezésében az egyik teremben folyamatosan gyermekjóga foglalkozásokat tartanak Csiki Mariann tanítványai, köztük jómagam 15:00 órától. 

gyme_csoportkep.jpg

a Gyermekeink Mozgásáért Egyesület gyermekjóga oktatói

JÚNIUS 17. SZOMBAT - NAPFORDULÓ JÓGAFESZTIVÁL INGYENES!

Ez a gyermekbarát szabadtéri jógafesztivál is immár hagyományosnak mondható. A részvétel az érdeklődők, a jógastúdiók, oktatók és a zenészek számára is teljesen nyitott és ingyenes. A helyszín a volt Holdudvar melletti tágas, árnyas rét a Margitszigeten. Az időpont a nyári napfordulóhoz és a Nemzetközi Jóganaphoz legközelebb eső vasárnap, június 17. 10:00 és 17:00 között. Ha jössz, hozz magaddal jógamatracot, enni-innivalót. Egyebek mellett lesz kismama jóga, akro-jóga, jin jóga, vinyásza flow, szóval gyakorlatilag minden, és persze egész nap gyermekjóga, ugyancsak a a Gyermekeink Mozgásáért Egyesület és a Jógamóka közös szervezésében. Itt én 10:30-tól tartok majd gyermekjóga órát. 

29571324_1552638874805081_3034763244920839609_n.jpg

Sudevi Jógastúdió színeiben vezet maratoni Akro-jóga gyakorlást 10 és 16 óra között Kocsis Kata és Dani Csaba. 

JÚNIUS 20-25. - EVERNESS FESZTIVÁL 

Mostanra már igazi nagyhírű spiri-fesztivállá nőtte ki magát ez a Balaton-parti rendezvény Alsóőrsön. Nemcsak jógaoktatók, de az önismeret, a pszichológia, a spiritualitás legnagyobb szaktekintélyei, például Feldmár András, Müller Péter, vagy a világhírű amerikai szerző, Dan Millman is tart előadásokat. Az ötnapos programsorozat egy hosszúra nyújtott spirituális utazásnak, meditációnak is felfogható. Jógaórák és egyéb mozgásos foglalkozások, masszázsok, vegetáriánus kaják, előadások, és zene, zene, zene, szóval belengi a Balaton partot a füstölők illata és a spiritualitás szelleme. Egy-két napot biztosan ott töltök majd. 

JÚNIUS 23-24. SZOMBAT-VASÁRNAP - GANGESZ-DUNA FESZTIVÁL

Az Indiai Nagykövetség idén is megrendezi a Jóga Nemzetközi Világnapja alkalmából a Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztivált. A két napos rendezvény fő helyszíne a Bálna lesz. Részletes program egyelőre még nem elérhető, de érdemes figyelni a nagykövetség honlapját. Itt is egész nap jógaórák, előadások és kiállítások lesznek. Még pontosan nem tudom, milyen szerepben, de itt is ott leszek :-). 

Jógaélményekben gazdag nyarat kívánok mindenkinek! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://viveka.blog.hu/api/trackback/id/tr2513838242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása