Egy tökéletlen jógi feljegyzései

VIVÉKA

VIVÉKA

RÉPÁS HAGYMÁS QUINOA TOFUVAL

2017. április 24. - VIVEKA

Mint minden húsevő családban élő vegának, nekem is rendszerint komoly fejtörést okoz, hogy mit főzzek, amitől én is jóllakok, és a "ragadozóim" is. :-) A legtöbbször a köret jut nekünk ilyenkor. Ebből a kényszerből született ez a finom köret, ami pillanatok alatt vega egytálétellé varázsolható. A húsokhoz köretnek (vagy kiegészítő köretnek, pl. rizs mellé) szoktam készíteni olívaolajon párolt (pontosabban inkább finoman lepirított) sárgarépa karikákat lilahagymával. Ezt turbóztam fel magamnak, hogy meglegyen a szükséges fehérje bevitel is: egy kis quinoával és füstölt tofu kockákkal. Annyira finom lett, hogy a férjemet kicsalogatta az illata a konyhába. (Na jó, a húsról azért nem mondott le emiatt, de elismerően nyilatkozott. :-) ) 

Recept a kép alatt.

20170410_142150.jpg

Hozzávalók:

* egy evőkanál olívaolaj

* két vaskosabb, nagyobb sárgarépa vékonyabb karikákra vágva (kb. ahogy a gulyáslevesbe tennéd)

* egy kisebb fej lilahagyma nagyobb cikkekre vágva

* egy marék főtt quinoa

* fél csomag füstölt tofu kockára vágva

* só, bors, (őrölt gyömbér)

Elkészítés:

Serpenyőben felmelegítem az olívaolajat, beleteszem a felvágott sárgarépát, átforgatom, és lefedem. Közepes lángon párolom egy kicsit, addig, hogy elkezdjen puhulni. Utána dobom rá a felszeletelt lilahagymát, és újra lefedem, hogy együtt párolódjanak tovább. Kis idő múlva leveszem a fedőt, hogy elpárologjon a víz, és szépen lepiruljanak a répaszeletek. ((Ki mennyire szereti, annyira.) Sózom, borsozom, ha szereted, egy csipetnyi őrölt gyömbért is szórhatsz rá.

Ha nagyobb serpenyőben csinálod, akkor dobd melléjük a felkockázott tofut (kicsit macerás, mert forgatgatni kell, hogy minden oldala megpiruljon, de a füstös íz jót tesz az egésznek). Ha kisebb a serpenyőd, akkor szedd ki a hagymás répát, miután elkészült, és kevés olívaolajon külön pirítsd meg a tofut.

A végén forgasd össze a tofut a répával, tedd hozzá az előzőleg megfőzött quinoát (a quinoa csomagolásán mindig van használati utasítás, hogy hogyan kell megfőzni, erre most nem térek ki külön).

A végén megszórtam még egy kis apróra vágott petrezselyemmel, amitől egyrészt gyönyörű színkavalkád lett a tányéromon, másrészt adott még egy plusz finom ízt neki. 

Próbáld ki, kóstold meg, kíváncsi vagyok a véleményedre! :-) 

A bejegyzés trackback címe:

https://viveka.blog.hu/api/trackback/id/tr3512449199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása